Contactlenzen

Op het gebied van contactlenzen biedt Optometrisch Centrum Oud Geleen ontzettend veel mogelijkheden.

We kunnen contactlenzen leveren voor dagelijks gebruik, maar ook voor incidentele dragers. We hebben contactlenzen voor de normale sterkteafwijkingen zoals min en plus. Ook voor de hogere sterktes hebben we prima oplossingen, min 27 hoeft geen probleem te zijn.

Myopie is een fors toenemend probleem in de Westerse maatschappij. Door een combinatie van genetische aanleg en gedrag groeien de jonge ogen te ver door. Hierdoor wordt het lezen steeds gemakkelijker en het vertezicht steeds slechter. Binnen zitten en veel turen naar platte schermen versnellen dit proces. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om de achteruitgang van myopie te remmen. Deels kan dit door speciale myopie remmende contactlenzen die wij kunnen aanmeten en controleren. Onze optometristen hebben de mogelijkheid om de gezondheid van de ogen optimaal te volgen onder andere door de meting van de aslengtes ter bepaling van de groeicurve. Ook kunnen we de uitgegroeide ogen goed controleren op mogelijke complicaties als scheurtjes en glaucoom.
Astigmatisme, een sterkteafwijking waarbij het oog niet over het hele oppervlak dezelfde sterkte nodig heeft kan goed worden gecorrigeerd met contactlenzen. Soms is het even zoeken naar de meest optimale pasvorm, en meestal gaat het daarna jarenlang goed.
Voor de meeste veertig-plussers erg herkenbaar, het focussen tussen veraf en nabij lukt niet meer goed. Natuurlijk kunnen contactlenzen geen eeuwige jeugd bieden, maar het is wel degelijk vaak mogelijk om het bereik tussen veraf en dichtbij dusdanig met contactlenzen te ondersteunen dat u het grootste deel van de dag zonder leesbril overweg kunt.
Overdag scherp zicht zonder bril of contactlenzen? Bij lage minsterktes is het mogelijk om de sterkte weg te poetsen door gedurende het slapen speciale contactlenzen te dragen. Hierdoor worden de ogen overdag minder belast en heeft u geen last van vuiltjes of stofjes. Op nachtlenzen.nl vindt u meer informatie.
Bij keratoconus is het oog onregelmatig vervormd, vaak lukt het dan niet om met een bril een goede scherpte te behalen. Speciale keratoconuslenzen geven dan vaak een forse verbetering in het zicht. Onze optometristen houden tegelijkertijd de ziekte goed in de gaten en verwijzen tijdig door naar de oogheelkunde als een andere behandeling meer op zijn plaats is.