Nieuws Sport Optiek Optometrie Contactlenzen Adresgegevens
Er wordt gewerkt aan een nieuwe website. De inhoud van deze website is daarom niet meer bijgewerkt.
Van 29 juli t/m 13 augustus 2018 zijn wij gesloten in verband met onze vakantie.
Bij spoed kunt u een collega optometrist vinden via www.optometrie.nl

Contactlenzen

Contactlens aanpassing

Optometrisch centrum Oud Geleen heeft het beste voor met uw ogen. Onze manier van werken wijkt daarom ook af van die van de traditionele optiekzaak. Hoe wij tot deze manier van werken zijn gekomen kunt u lezen onder het kopje De geschiedenis van Optometrisch centrum Oud Geleen.

Iedereen die voor het eerst bij Optometrisch centrum Oud Geleen komt krijgt een compleet optometrisch onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt het huidige zicht en de gezondheidstoestand van de ogen grondig onderzocht. Deze informatie zal tijdens toekomstige oogonderzoeken worden gebruikt, en geeft de optometrist een nauwkeuriger beeld van de verandering van de ogen in de loop van de tijd. Een optometrisch onderzoek duurt ruim een uur en kost € 35,-. Als u contactlenzen wilt gaan dragen dan wordt u doorverwezen naar de contactlensafdeling van Optometrisch centrum Oud Geleen.

Contactlenzen: De afdeling contactlenzen vormt de oudste tak van Optometrisch centrum Oud Geleen. Al in 1994 had Harrie Heunen zijn eigen contactlenspraktijk; Heunen Contactlenzen in de Pieterstraat. In 2004 kwam ook Maurice Heunen daar werken en begonnen ze samen aan het vormgeven van Optometrisch centrum Oud Geleen. In onze contactlensafdeling kunt u terecht voor alle soorten contactlenzen. We zijn al jaren ervaren in het aanpassen van vormstabiele contactlenzen, zachte contactlenzen, torische contactlenzen en multifocale contactlenzen. Als een van de eersten zijn we begonnen met de Nachtlenzen, siliconen hydrogellenzen en de nieuwste generatie vormstabiele contactlenzen. Daarnaast zorgen we dat we ook op het gebied van contactlensmaterialen en vloeistoffen steeds up-to-date zijn. Omdat vooraf moeilijk in te schatten is welke lens uiteindelijk het beste is hebben we van de aanpassing, de instructies en alle controles een totaalpakket gemaakt. U hoeft de lenzen pas te kopen als u er tevreden mee bent, tot die tijd worden alle proeflenzen kosteloos omgeruild en gecontroleerd. Een contactlens aanpaspakket kost € 20,-

De voordelen van lenzen

Sommige mensen vragen zich af of ze een bril of contactlenzen moeten nemen. Toch is deze keuze niet zo moeilijk, want contactlenzen hebben vergeleken met een bril nogal wat voordelen. Met contactlenzen:

  • zie je er vaak beter uit dan met een bril;
  • verandert er niets aan je gezicht;
  • kun je scherper zien;
  • heb je meer vrijheid bij het sporten;
  • heb je geen last van beslagen brillenglazen.

Vormstabiele contactlenzen worden speciaal voor u op maat gemaakt

Vormstabiele contactlenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Bovendien zijn vormstabiele lenzen niet zo gevoelig voor beschadiging als andere lenzen en zijn ze goedkoper in onderhoud. Elk oog heeft een andere vorm. Het aanmeten van vormstabiele lenzen is maatwerk en daarom besteedt uw optometrist er veel aandacht aan. Zelfs bij speciale oogafwijkingen bieden vormstabiele lenzen een perfecte oplossing.

Vormstabiele lenzen zitten heel comfortabel

Het plezierige van vormstabiele lenzen is dat u gewoon vergeet dat u ze draagt. En u kunt er prima mee sporten. Of u nu voetbalt, tennist of hardloopt, het gaat uitstekend. U kunt al op jonge leeftijd beginnen met het dragen van lenzen. Bovendien kun u ze uw hele leven blijven dragen. Als u op latere leeftijd bijvoorbeeld leesproblemen krijgt, hoef u geen leesbril te kopen. Er zijn namelijk vormstabiele contactlenzen waarmee u kunt lezen en ook perfect in de verte kunt kijken.

In het begin is het even wennen, maar vormstabiele lenzen doen echt geen pijn. Ze drijven op het traanvocht en blijven beweeglijk. U hoeft echter niet bang te zijn dat de lenzen achter uw ogen terechtkomen. Dat is onmogelijk. Het inzetten van de lenzen heeft u zo onder de knie en we weten zeker dat u enthousiast wordt over het gemak en het comfort. Vormstabiele lenzen kunt u jarenlang dag in dag uit dragen. En ze hebben, afhankelijk van het soort materiaal, een levensduur van twee tot vier jaar.

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenze hebben een hoog comfort en een snelle gewenning. Alleen de lage zuurstofdoorlaatbaarheid van de oude type zachte contactlenzen zorgde voor veel klachten. De nieuwe generatie zachte contactlenzen laat ruim voldoende zuurstof door en is minder gevoelig voor aanslag. Dat heeft ervoor gezorgd dat de zachte contactlens op dit moment het meest populaire lenstype is wereldwijd.

Multifocale contactlenzen

Als u de veertig gepasseerd bent, zult u merken dat lezen zo nu en dan moeilijker wordt. Dit hoort bij het natuurlijke verouderingsproces van het oog en wordt presbyopie genoemd (de noodzaak voor een leesbril). Naarmate het oog veroudert, verliest het zijn vermogen om te focussen op objecten dichtbij. Dit kan gecorrigeerd worden met een bril, maar er zijn gelukkig ook andere correctie mogelijkheden.

U kunt nu genieten van de vrijheid van scherp zicht op alle afstanden, zonder bril, met de multifocale contactlenzen. Deze lenzen zijn verkrijgbaar in zowel vormstabiele als zachte uitvoering.

's Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen

Nachtlenzen worden alleen maar 's nachts gedragen. Overdag heeft u dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. U hoeft er niet aan te wennen, want ze voelen direct prettig aan. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen - zonder dat u er iets van merkt - uw ogen.

Het Nachtlensmateriaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je oog. Nachtlenzen zijn volkomen veilig en u kunt ze de hele nacht dragen. Het is een fantastische uitvinding voor alle mensen die een bril of lenzen moeten dragen. En vooral voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen.

Hoe werkt zo'n Nachtlens nu precies?
De Nachtlens heeft geen direct contact met het hoornvlies, maar drijft op de traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies ietsje platter wordt. Daardoor kunt u dan een of twee dagen scherp zien. Het grote voordeel van alleen 's nachts lenzen dragen is dat je ogen overdag volledige rust krijgen. De meeste Nachtlensdragers kunnen na twee tot drie nachten de hele dag al goed zien zonder bril of lenzen. En na een week is het resultaat optimaal. Als u 's morgens vroeg wakker wordt, doet u uw Nachtlenzen gewoon uit en gaat u aan de slag. Dat geeft je een heerlijk vrij gevoel. Zonder bril of lenzen de hele dag scherp zien.