Nieuws Sport Optiek Optometrie Contactlenzen Adresgegevens
Er wordt gewerkt aan een nieuwe website. De inhoud van deze website is daarom niet meer bijgewerkt.
Van 29 juli t/m 13 augustus 2018 zijn wij gesloten in verband met onze vakantie.
Bij spoed kunt u een collega optometrist vinden via www.optometrie.nl

Nieuws

Vakantie

Van 23-07-2011 t/m 06-08-2011 zijn wij gesloten in verband met onze vakantie. In het geval van spoed, kunt u op www.ovnzuidlimburg.nl de contactgegevens van een collega-optometrist in uw buurt vinden, of uw huisarts raadplegen. Na onze vakantie staan wij weer, uitgerust en wel, volledig voor u klaar. Het OCOG-team wenst u fijne vakantiedagen!
meer »»

Vakantie

Van 23-07-2011 t/m 06-08-2011 zijn wij gesloten in verband met vakantie. Indien u met spoed een optometrist nodig heeft, surf dan naar www.ovnzuidlimburg.nl Graag zien wij u weer na de vakantie. Het OCOG-team wenst u fijne dagen!

International visitor

OCOG proudly welcomes the Greek optometrist Mr Katsoulos and wishes him a very pleasant visit to Geleen.

EAOO congres in Praag

In Mei heeft Maurice OCOG vertegenwoordigd op het congres van de European Academy of Optometry & Optics in Praag.
meer »»

Geslaagd voor het theoretische deel!

In februari heeft Maurice het examen Binocular Vision van de City University London gehaald. Hij heeft nu genoeg credits behaald voor het Postgraduate Diploma in Clinical Optometry. Hij mag nu beginnen aan de onderzoeksfase. Verder heeft hij het OVN-congres in Ede bezocht.

Ziektes van het achterste oogsegment

In januari 2011 heeft Maurice de module Postersior Segment eye disease van de City University Londen succesvol afgesloten.
meer »»

De ziektes van het voorste oogsegment

In September 2010 heeft Maurice de module Anterior Segment Eye Disease behaald aan de City University London.
meer »»

Glaucoom

In november 2010 heeft Maurice de module Optometric Management of Glaucoma van de City University London succesvol afgesloten.
meer »»

Fijne feestdagen!

Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten! Van 28 t/m 31 december 2010 zijn wij gewoon geopend! Het team van Optometrisch Centrum Oud-Geleen wenst u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2011!

Oogheelkunde congres

Op donderdag 25 maart 2010 heeft Maurice het oogheelkundecongres bezocht van het NOG. Oud-studiegenoot en inmiddels oogarts in opleiding J. Koopman gaf een leuke posterpresentatie over het belang van het dragen van een bril of contactlenzen bij het bezoek van de kermis. Dit ter voorkoming van de pijnlijke aandoening "kermisogen".
meer »»

Contact Lens Practice

Op 15 maart 2010 heeft Maurice de module Contact Lens Practice van de City University London succesvol afgerond. De nadruk lag op de specialistische contactlenspraktijk. Huidige ontwikkelingen op het gebied van materialen, contactlensontwerpen, complicaties en het therapeutisch aanpassen van contactlenzen kwamen aan bod. In totaal heeft hij nu 60 credits behaald wat genoeg is voor een Postgraduate Certificate in Clinical Optometry. Maurice heeft echter de smaak te pakken, en heeft alweer een aantal volgende modules gepland.
meer »»

Nederlands Contactlens Congres

Op 14 en 15 maart 2010 heeft Maurice met veel plezier het Nederlands Contactlens Congres bezocht. Het bleek weer zeer de moeite waard te zijn. In een paar jaar tijd heeft dit congres een goede internationale reputatie opgebouwd.
meer »»

Sara gaat honderden mensen helpen in Mexico.

Optometrisch Centrum Oud-Geleen heeft de afgelopen tijd honderden brillen ingezameld voor “het goede doel”. Harrie heeft ze gerepareerd (indien nodig) en Sara heeft ze gepoetst en gelabeld. Van 15-21 februari 2010 brengt Sara Daoud (onze oud-stagiair en student optometrie) deze brillen zelf naar San Cristobal (Mexico) in het kader van een VOSH-project. VOSH staat voor Volunteer Optometric Services to Humanity. VOSH Netherlands staat onder leiding van Imran Khan, OD, MSc, MPH. En Sara is één van de vrijwilligers van het Mexico-project 2010. Namens de Mexicanen willen Sara en het team van OCOG hun dank uitspreken aan alle mensen die hun oude bril gedoneerd hebben!
meer »»

Nieuwe collectie

In januari heeft het team van OCOG weer de Nederlandse Optiekbeurs bezocht en een aantal mooie aankopen gedaan. De eerste nieuwe monturen zijn inmiddels alweer binnen! Over een aantal weken verwachten we ook de handgemaakte Wolfgang Katzer collectie.
meer »»

azM

Op maandag 25 januari bracht Maurice een bezoek aan het azM met de OVN regiogroep Zuid-Limburg. Naast enkele interessante lezingen verzorgd door een viertal stafoogartsen, werd er ook vergaderd door de OVNZL.
meer »»

Kwaliteit

Sinds 2010 is het kwaliteitsregister paramedici openbaar, Maurice Heunen staat als optometrist geregistreerd onder nummer 49907883787.
meer »»

Europees

Maurice is founder member van de European Academy of Optometry and Optics, deze vereniging heeft de volgende doelen: Het ontwikkelen van wetenschappelijke kennis op het gebied van optometrie en optiek. Het verbeteren en promoten van onderwijs in optometrie en optiek. Het verbeteren en promoten van onderzoek in optometrie en optiek. Het bevorderen van de kennis en praktijk van optometrie en optiek voor de publieke zaak. Het bevorderen van de professionele bekwaamheid en het gedrag van de leden van de EAOO.
meer »»

Contactlenzen

Op 21 en 22 januari 2010 heeft Maurice de cursus "The expanding role of scleral contact lenses" gevolgd bij Innovative Sclerals te Hertford, UK. Hier deed hij zeer specialistische ervaring op. Er waren theorie en praktijksessies gegeven door Ken Pullum, Jennifer McMahon, Prof. Roger Buckley, John Parker en Mike Plastow.
meer »»

Optometrie

In december 2009 behaalde Maurice de Certificate Module in Vision in the Aged aan de City University London. Hierdoor kunnen we kwalitatief nog betere ouderenzorg bieden bij OCOG. Verder wenst het hele team van OCOG u unne gooje roetsj en de beste wensen voor 2010!
meer »»

Optometrie

Maurice behaalde in februari 2009 de Certificate Module: Optometric Management of Refractive Surgery en in juli 2009 de Certificate Module: Optometric Management of Diabetic Eye Disease. Beide modules werden gegeven door de City University London. www.city.ac.uk Mensen met diabetes en geïnteresseerden in refractieve chirurgie (LASER en/of implantlenzen) kunnen nu dus nog beter geholpen worden in Optometrisch Centrum Oud-Geleen. Verder werd Maurice in mei 2009 founder member van de European Academy of Optometry&Optics, en ondertekende hij in oktober de intentieverklaring van de OVN regiogroep Zuid-Limburg. www.eaoo.info en www.ovnzuidlimburg.nl Het kwaliteitsregister paramedici heeft in 2009 het portfolio van Maurice gecontroleerd en goed bevonden. De initiële registratie is nu omgezet in een periodieke registratie. www.kwaliteitsregisterparamedici.nl
meer »»